До забудови Мінського масиву приєдналася компанія з орбіти Зубика

Держархбудінспекція 13 серпня дозволила будівництво житлового торгово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями та наземно-підземним паркінгом на вулиці Петра Калнишевського, 2 на Мінському масиві у Києві, що викликало велике обурення серед місцевих мешканців.

Згідно даним на сайті ДАБІ, дозвіл на будівництво отримала компанія "Харон-Вестоіл". На сьогоднішній на вулиці Петра Калнишевського, 2 знаходиться торговий центр "Полярний".

Проти даного будівництва вже виступили жителі Мінського масиву.

"Цього разу протестувати будуть не тільки жителі старої частини Масиву, але і жителі самого Яскравого (ЖК Яскравий), тому що бачать ситуацію з парковками, транспортом і садками (найближчий до комплексу 527 садок на Рокоссовського – найбільш завантажений на масиві, 125 дітей на 100 місць)", – йдеться в повідомленні пабліку "Життя Оболонського району та Мінського масиву".

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "Харон-Вестоіл" була заснована майже 15 років тому. Зазначається також, що компанія входить до групи "Інтергал-Буд" Володимира Зубика.

Житловий комплекс Яскравий, який стоїть поруч, був також побудований "Інтергал-Будом". Його мешканці, а також сусідніх будинків скаржаться, що забудовник не передбачив достатньої кількості парковок і тепер вулиця Калнишевського страждає від заставлених машин. З будівництвом чергового комплексу на масиві кияни побоюються, що ситуація тільки погіршиться.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, великий скандал виник з майбутньою забудовою Мінського масиву. Детальний план територій був розроблений компанією "Датоліт", афілійованої з корпорацією Stolitsa Group. Так, документ дає можливість використовувати 32 га земель в межах вулиць Кондратюка, Калнишевського, а також північної і західної частини лісу Пущі-Водиці під багатоповерхову житлову забудову. При цьому жителів масиву обурило, що мікрорайон не отримає належного розвитку соціальної інфраструктури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом