ДІАМ відмовила релігійній громаді будувати церкву з ЖК на Оболоні

Держінспекція архітектури та містобудування відмовила у видачі дозволу на будівництво багатофункціонального комплексу по вулиці Прирічній, 5а в Оболонському районі Києва.

Як стало відомо із відкритого доступу до Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, будівництво комплексу планувала релігійна громада на ділянці площею 2,6 га.

Ця земля належить територіальній громаді Києва та з липня 1998 р. використовується на праві постійного користування релігійною організацією "Релігійна громада Української православної церкви (УПЦ) на честь Покрови Божої Матері в Мінському районі Києва".

Згідно з документами, цільове призначення ділянки – для будівництва "Свято-Покровського храму". Замовниками будівництва БФК виступають вищезгадана релігійна організація та ТОВ "ДБК-Партнер", а генеральним підрядником - ТОВ "ДБК-Моноліт".

До складу комплексу мають увійти Свято-Покровський храм, недільна школа, їдальня для малозабезпечених, готель та інші приміщення. У рамках першої черги будівництва замовники насправді збиралися зводити житло, і саме це стало офіційною підставою для того, щоб ДІАМ відмовила у видачі дозволів. Згідно з Генпланом Києва, за функціональним призначенням ця ділянка відноситься до території громадських будівель та споруд

Крім того, було виявлено невідповідність кількості житлових будинків у завданні на проєктування та у проєктній документації. Так, у завданні йшлося про один будинок, який складається з двох секцій з квартирами та однієї секції з апартаментами, а в проєктній документації вже згадано шість будинків.

Ще однією підставою для відмови стало те, що замовники будівництва не надали документи, що доводять, що проєктна документація щодо робіт за вказаною адресою була погоджена органами охорони культурної спадщини. В даному випадку це потрібно було зробити, адже дана територія входить в зону ландшафту, що охороняється.

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "ДБК-Партнер" та ТОВ "ДБК-Моноліт" входять до корпорації "ДБК-Житлобуд", яка є відомим столичним забудовником і об'єднує близько трьох десятків компаній.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , у 2021 році Держархбудінспекція дозволила столичному забудовнику будувати у Дарницькому районі Києва біля метро Славутич багатофункціональний храмовий комплекс. У його складі передбачено 176 апартаментів загальною площею близько 10 тис. кв. Площа всього храмового комплексу складає 65 тис. кв.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

206

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом