ДІАМ раптово узаконила скандальне будівництво ЖК 50Avenue

Держінспекція архітектури і містобудування фактично узаконила будівництво скандального ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі Києва.

Про це написав увечері в четвер, 14 жовтня, експерт в містобудуванні Георгій Могильний у себе в Facebook.

За його словами, буквально днями на порталі Єдиної держсистеми в сфері будівництва приховали інформацію щодо житлового комплексу, хоча ще 13 жовтня вона були зі статусом "Очікує підписання".

Однак, як з'ясував Могильний, в електронній системі хтось змінив травневий запис з відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав діючий дозвіл. У якості доказів експерт надав скріншоти документів.

"Я відстежував всі рішення ДАБІ про внесення змін – вони завжди відмовляли відповідно до протоколів своєї дозвільної комісії. Звідки прийняті заявки – невідомо, але відомо, що останні зміни вносила вже ДІАМ, а саме головний інспектор будівельного нагляду першого відділу державного архітектурно-будівельного контролю департаменту державного архітектурно-будівельного контролю Коршикова Анастасія Анатоліївна", - написав Могильний.

НЕРУХОМІ вже повідомляли, що Е-систему в сфері будівництва використовували раніше для маніпуляцій і підтасовок. Так, провідний інженер з технічного нагляду Олег Шандрик розповів, що якісь шахраї внесли його, як атестовану особу, до повідомлення про початок будівельних робіт, до якого він не мав жодного відношення.

Зазначимо також, що ще на початку цього року забудовник ЖК 50Avenue примудрився отримати "дозвіл" в Е-системі. Після скандалу, що вибухнув таки виправили картку на позначку "Відмовлено у внесенні в систему".

Столична влада вирішила викупити ділянку під ЖК 50Avenue. За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, власник землі ТОВ "Шулявка" використовував її не за призначенням і не забезпечував благоустрій зеленої зони. Тепер є можливість врегулювати містобудівне законодавство.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

221

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом