Черговий конфлікт біля ЖК Sundance: цього разу через вкрадені блоки

На Микільській Слобідці у Києві сталася бійка між місцевими жителями і невідомими молодиками, яких, за словами активістів, нібито найняв забудовник ЖК Sundance.

Як повідомляється на сторінці громадської організації "Микільська Слобідка" в Facebook, все почалося після того, як забудовник спробував вкрасти бетонні блоки, які йому не належали.

"Вкрали суспільне майно (бетонні блоки, арт-об'єкт, на якому вчора розмальовували діти Слобідки. Вкрадені блоки зараз знаходяться на території забудовника. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано як робочі зачищали блоки від фарби, покривали балонами іншою фарбою, приховуючи сліди злочину", – йдеться у повідомленні.

В результаті сталася бійка, в результаті якої постраждали двоє людей.

Також стверджується, що після події конфлікту вкрадені блоки спробували закопати на будмайданчику.

Жителі мікрорайону стверджують, що викликана на місце поліція нічого не робила. У зв'язку з таким станом справ кияни збираються завтра йти з протестами до столичної мерії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Апеляційний суд залишив у силі рішення Дніпровського райсуду, який скасував заборону на проведення будівельних робіт на ділянці на вулиці Микільсько-Слобідська 7-9. Тим часом, як з'ясували експерти, цільове призначення двох ділянок не відповідає намірам забудови, що не дозволяє будувати тут житловий будинок.

Будівельну техніку на ділянку ЖК Sundance почали звозити 4 серпня. При цьому, як стверджують місцеві жителі, перед цим на сусідніх будинках почали розклеювати листівки, в яких забудовник повідомив про відновлення будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом