Чергова висотка на Мінському масиві: киян обурило будівництво на місці ринку

Проти чергового будівництва висотки на Мінському масиві у Києві на місці ринку "Полісся" виступили місцеві жителі, створивши чергову петицію на сайті Київради.

Як зазначають автори, компанія "Строй Сіті Девелопмент" має намір побудувати на площі Тараса Шевченка (проспект Мінський, 2-а) 25-поверховий житловий комплекс Liner на 626 квартир у трьох секціях та паркінгом на 244 машиномісця.

"Таким чином, забудовник планує реалізувати свій задум шляхом знищення ринку "Полісся", який має офіційний договір оренди земельної ділянки для роздрібної торгівлі та комерційних послуг для будівництва, експлуатації та обслуговування торгового комплексу. Тобто, маючи дозвіл на обслуговування торгового комплексу, планується будівництво житлового", - йдеться у петиції.

Тим часом на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва з'явилися зареєстровані містобуди на будівництво багатофункціонального комплексу.

Тим часом у пабліку "Життя Оболонського району" повідомили, що на Новий рік сталася пожежа на території ринку "Полісся". "Походу забудовник вирішив по-гарячому зайти на Мінський масив...", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, кияни вже раніше створювали петицію, вимагаючи не допустити будівництва висоток на місці торговельного центру "Полярний". Варто наголосити, що вся соціальна інфраструктура Мінського масиву страждає від перенаселення. При цьому нові будинки підключатимуть до старих комунікацій, які не справляються і так із нинішнім навантаженням. Тутешні школи та дитячі садки – найзавантаженіші в Оболонському районі, і сотні нових дітей просто не влізуть у наявні навчальні заклади, а будівництво нових не передбачено.

Резонансним стало й ухвалення ДПТ мікрорайону, згідно з яким тут планують збудувати 19 будинків на 6307 квартир заввишки від 21 до 26 поверхів для проживання за скромними підрахунками 11 тисяч людей. Цей ДПТ прямо порушує Генеральний план Києва, оскільки це землі сільгосппризначення та на них заборонено будувати житло.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом