Будівництво ЖК Obolon Plaza підібралося майже впритул до метро: кияни обурюються

Будівництво ЖК Obolon Plaza в Києві викликало велике невдоволення з боку жителів столиці: через нього тепер киянам доводиться пробиратися до станції метро "Оболонь" по вузькому проходу.

Це особливо незручно, особливо для години пік. Згідно з даними бази НЕРУХОМІ, завершення будівництва заплановано на другий квартал 2022 року. Тобто, жителям Оболоні доведеться ще мінімум рік штовхатися біля метро.

Варто зазначити, що Obolon Plaza – це комплекс бізнес-класу, проєктом передбачено будівництво одного будинку, який складається з двох блоків - 4 і 16-поверхового. На 1-4-му поверхах (стилобатній частині) розмістяться торгові та офісні приміщення, підземний паркінг, починаючи з п'ятого поверху – житлові приміщення.

Будується ЖК у безпосередній близькості від станції метро "Оболонь", над інженерними мережами в межах метрополітену. Цей момент найбільше викликає невдоволення місцевих жителів. Також наголошується, що для майбутніх мешканців майже відсутній паркувальний простір, а будівництво нового житлового комплексу загрожує перекриттям аварійних проїздів у другий мікрорайон Оболонського району.

Також експерти з'ясували, що забудовником значно перевищені норми щодо допустимого відсотку забудови земельної ділянки. В результаті майбутні мешканці зіткнуться з проблемою нестачі площі прибудинкової території. Таким чином, заявлений бізнес-клас ЖК – не відповідає багатьом показникам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві було помічено ще одне скандальне будівництво, котре "вилізло" за межі майданчика на проїжджу частину і викликало хвилю обурення з боку жителів столиці. Йдеться про зведення торгово-розважального центру Апрель на вулиці Леся Курбаса.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом