Будівництво на Шулявці триває: забудовник 50Avenue обійшов приписи ДІАМ

Забудовник МФК 50Avenue знову може проводити будівельні роботи на ділянці на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі Києва, оскільки Окружний адмінсуд призупинив дію приписів Держінспекції архітектури та містобудування.

Відповідне рішення суд ухвалив 16 листопада, таким чином задовольнивши позов обслуговуючого кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська", який вважає, що порушуються права користування земельною ділянкою для забудови. Забудовник повідомив, що його належним чином не повідомили про час та дату складання акта перевірки за результатами держархбудконтролю.

Кооператив заявив у суді, що невжиття заходів забезпечення позову позбавить його можливості продовжити виконувати будівельні роботи та виконувати інші договірні зобов'язання, у тому числі фінансові взяті перед третіми особами, зокрема перед генпідрядником. Зупинка будівельних робіт призведе до зміщення термінів будівництва об'єкта, що спричинить порушення процесу будівництва згідно з будівельними нормами та стандартами.

Суд вимоги кооперативу вирішив задовольнити. Постанова набула чинності 16 листопада.

НЕРУХОМІ нагадують, що раніше інспектор ДІАМ повідомив про порушення законодавства з боку забудовників МФК 50Avenue. У відомстві повідомили, що були винесені приписи. За результатами розгляду справи мали визначити штрафи.

За даними порталу YouControl, бенефіціарами ОК "Ексон Прем'єр Шулявська" є Йозеф Москович та Іван Влад. Компанія також причетна і до інших скандальних будівель у Києві.

За схожим сценарієм будується ЖК Зелений замок на вулиці Мирній, 2/1, більш відомий як "Будинок Білозір". Зазначимо, що Верховний Суд дозволив ввести його в експлуатацію, незважаючи на очевидні порушення при будівництві.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом