Будівництво комплексу GRAF у моря продовжується незважаючи на рішення суду

Господарський суд Одеської області 31 грудня заборонив Graf development проводити будь-які будівельні роботи на 13 станції Великого Фонтану, де зводиться апарт-комплекс GRAF біля моря, але це рішення не зупинило забудовника.

Як повідомляє "Монітор", тим часом забудовник у суді заявив, що зупинка будівельних робіт завдасть йому збитків. Мало того, він вважає, що активісти громадського руху "Спільна Мета", які подали позов, мають ще компенсувати втрати. ГО "Спільна Мета" зараз судиться із забудовником і вимагає скасування градусів та дозволу на будівельні роботи. Тим часом забудовник, попри заборону суду, все одно продовжив вести будівельні роботи.

Як зазначається, будівництво ведеться із грубими порушеннями. Так, наміри забудови не відповідають цільовому призначенню земельної ділянки, будівництво ведеться у рекреаційній зоні, у межах прибережної захисної смуги. Також у мыстобудах не зазначена гранично допустима висота будівель.

13 січня компанія "Кредо і Ко", яка виступає замовником будівництва, звернулася до суду із заявою про вжиття заходів зустрічного забезпечення. Фірма просила зобов'язати ГО "Спільна Мета" внести на депозитний рахунок суду 4,5 млн гривень з розрахунком, що якщо суд надалі визнає будівництво законним, то ці гроші перейдуть забудовнику як компенсацію простою. 18 січня Господарський суд Одеської області частково задовольнив позов та визначив розмір зустрічного забезпечення у сумі 567 тисяч 923 гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, замовник будівництва апарт-комплексу GRAF у Моря досяг раніше в суді скасування арешту земельної ділянки. Проте будувати тут, як і раніше, поки що заборонено. Варто підкреслити, що відповідно до зонінгу земельну ділянку під майбутнім апарт-комплексом можна використовувати лише для розміщення парків, гідропарків, скверів та інших місць для відпочинку. Будівництво тут комплексу має досить дивний вигляд.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом