Бійка на черговому скандальному будівництві в Києві: поліція не втручалася

У Святошинському районі Києва у ніч на п'ятницю, 22 жовтня, сталося зіткнення між місцевими жителями і представниками забудовника ділянки на вулиці Відпочинку, 25.

Про це йдеться у повідомленні "Києва Оперативного".

За словами активістів, забудовник встановив будівельний паркан на ділянці вранці 21 жовтня, потім почав зрізати дерева. Місцеві жителі і активісти намагалися перешкодити цьому, в результаті чого сталася сутичка. Як повідомляють ЗМІ, під час інциденту прозвучали навіть постріли. На місце виїхала поліція, але співробітники правоохоронних органів не стали втручатися. Про постраждалих поки інформації немає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з рішенням Київради від 11 березня цього року територію орієнтовною площею 0,26 га було оголошено ландшафтним заказником місцевого значення "Зелена мрія". Будівництво ЖК на таких землях виключено. Однак, під час оголошення ділянки заказником були допущені порушення, що призвело до судових розглядів.

Крім того, нещодавно стало відомо, що Київрада відкликала позов до апеляційного суду, яким раніше намагався оскаржити рішення Окружного адмінсуду щодо заборони на оголошення ландшафтним заказником.

Зазначимо, що на ділянці розташовуються залишки вікової діброви, що має значне рекреаційне значення. Сьогодні земля належить компанії "Вуд Гейтс".

Також варто підкреслити, що дозвіл на будівництво ЖК вул. Відпочинку, 25 замовник отримав далеко не з першого разу. Проте, 29 січня цього року ДАБІ все ж видала дозвіл на виконання будівельних робіт. Але є підстави вважати, що зауваження до проєкту так і не усунули.

За проєктом тут планують побудувати 21-поверхову житлову висотку з вбудованим підземним паркінгом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом