"Ані пожежних рукавів, ані вогнегасників": у Києві горів ЖК Нивки Парк. Фото

У Києві у понеділок, 22 листопада, сталася пожежа в ЖК Нивки Парк, що знаходиться на проспекті Перемоги, 67 у Святошинському районі.

Як уточнили в пресслужбі ДСНС, повідомлення про спалах отримали об 11 годині дня, який стався в електрощитових з 5 по 15 поверхи в першому під'їзді першого будинку. Гасити пожежу приїхали 11 машин та 35 осіб особового складу. Рятувальники повідомили, що допомогли вибратися з ліфта п'ятьом людям. Ще 25 осіб евакуювали з верхніх поверхів.

Погасити пожежу вдалося о 12:07, постраждалих внаслідок надзвичайної події немає.

Як повідомляють самі мешканці житлового комплексу, гасіння пожежі ускладненювалось тим, що не було ані пожежних рукавів, ані вогнегасників на місці, при цьому не працювала вентиляція димовідводу, через що вийти з квартир на поверх було неможливо.

У свою чергу, в чаті будинку користувачі зазначили, що це не перша така ситуація, пов'язана з об'єктами "Інтергал-Буда".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво комплексу Нивки-Парк розпочалося у межах проспекту Перемоги та залізничних колій у Святошинському районі Києва на землях промислового та частково колишніх землях сільськогосподарського призначення. У 2017 році в рамках розробки проєкту Детального плану території функціональне призначення земель було змінено: землі промисловості перетворили під житлове будівництво. І незважаючи на те, що цей ДПТ не відповідав положенням Генплану (що є незаконним), Київрада його затвердила. Перший будинок ЖК Нивки Парк було здано в експлуатацію 3 вересня 2019 року.

Більш детально ознайомитися з документами щодо даного житлового комплексу, можна перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

266

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом