Незаконне будівництво в одеській Аркадії: у ДАБКу розповіли деталі

Інспектори Держархбудконтролю виявили незаконне будівництво у Приморському районі Одеси на території готелю "Аркадія Плаза" на Посмітного,1.

Про це у четвер, 15 вересня, написав у себе у Facebook голова одеського ДАБКу Олександр Авдєєв.

"Власники готелю вирішили перебудувати пам'ятку архітектури. Черговий нахаббуд в Аркадії зафіксували інспектори ДАБКу під час моніторингу Приморського району", - написав чиновник.

Так було проведено комісійне обстеження разом з представниками Приморської райадміністрації, Департаментів з благоустрою міста, земельних ресурсів, архітектури та містобудування, а також Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини. З'ясовано, що будівельні роботи проводяться без дозвільних документів.

"У Реєстрі будівельної діяльності відсутня інформація про реєстрацію дозвільних документів, департамент архітектури та містобудування не видавав містобудів та обмежень. Також земельна ділянка не передавалася у власність або користування міською радою. Департамент з благоустрою міста не давав дозволу на порушення благоустрою", – уточнив Авдєєв.

За результатами огляду було складено акт, ДАБК звернувся до обласної прокуратури з проханням вжити заходів та зупинити самовільне будівництво. Своєю чергою Приморська райадміністрація має вжити заходів щодо демонтажу незаконної споруди.

Варто наголосити також, що в Одесі розпочали реалізацію проєкту, спрямованого на екстрену допомогу культурним інститутам у справі збереження культурної спадщини в умовах війни. Ініціаторами виступила громадська організація Museum for Change за підтримки ЮНЕСКО.

За підтримки департаменту культури Одеської ОДА створено необхідний мінімальний запас різних матеріалів, які можуть знадобитися культурним інститутам у майбутньому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше в одеському ДАБК повідомляли про незаконне будівництво на Люстдорфській дорозі. Недобросовісний забудовник почав зводити таунхауси, при цьому не маючи дозвільних документів. Попри всю незаконність будівництва, продаж житла вже активно вівся у соціальних мережах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом