Найвищий хмарочос у світі на Новий рік підсвітили українці. Відео

Компанія з України Magic Innovations на найвищому у світі хмарочосі Burj Khalifa у Дубаї створила на Новий рік LED-шоу.

Про це повідомили на сторінці української громади в ОАЕ у Facebook.

Як зазначається, опівночі за еміратським часом увесь світ спостерігав, як зустрічають Новий 2022 рік у Дубаї. Хмарочос Burj Khalifa на сьогоднішній день офіційно є найвищим у світі (висота 828 метрів), він став головним учасником світлодіодного шоу, яке тривало близько 8 хвилин із феєрверками та салютами.

Проєкт для найбільшого LED-екрану у світі українська команда розробляла перед цим близько двох місяців. За цей час дизайнери та концепт-художники створили понад 200 унікальних сценок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року 24 серпня на честь 30-річчя Незалежності України дубайський хмарочос Burj Khalifa підсвітили у кольори українського прапора.

Це багатофункціональний комплекс, який збудували у 2010 році. При будівництві використовувалися останні розробки в інженерії. Враховуючи непросте розташування та особливості ґрунту, творцям висотки довелося застосувати 200 висячих паль завдовжки 45 метрів та діаметром 1,5 метра. Цього виявилося достатнім, щоб витримати вагу хмарочоса, що дорівнює 500 тисяч тонн. Варто також наголосити, що попри свої розміри, збудували Burj Khalifa досить швидко – протягом трьох років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом