На столичній Воздвиженці демонтували будівельний паркан: там таки буде сквер

У Києві працівники "Київблагоустрою" демонтували будівельний паркан на Воздвиженці в Подільському районі. Незважаючи на опір з боку забудовника, скоро тут буде облаштовано сквер.

Про це в п'ятницю, 9 жовтня, написала депутат міської ради Ольга Балицька у Facebook.

За її словами, демонтаж будівельного паркану комунальники почали ще у четвер увечері. Незважаючи на протидії забудовника його вдалося прибрати вже в п'ятницю.

"Тепер уже скоро можна очікувати на початок облаштування там скверу", - написала Балицька.

Вона нагадала, що у вересні Київрада розірвала з компанією-забудовником договір оренди, а місцеві жителі вже розробили план скверу та навіть готові профінансувати його. Зараз на цьому місці звалище будівельного сміття.

"Сподіваюся, що тепер, після демонтажу паркану, сміття швидко приберуть і нарешті можна буде почати облаштування скверу", - зазначила Балицька.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила у видачі дозволу на будівництво житлових будинків на Воздвиженці в Києві по вул. Дігтярна, 2-4 (вул. Кожемяцкая, 10-ж).

Підставою відмови у видачі дозволу послужило те, що проєктування забудови велося за межами ділянки, а також порушувалися інші будівельні норми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом