На будівництві казарм в Донецькій області вкрали 3 млн гривень

Колишній чиновник Збройних сил України допустив розтрату 3 млн гривень під час будівництва казарм в Бахмуті (Донецька область).

Про це повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань.

Як з'ясували слідчі, в 2018 році підрядники під час будівництва чотирьох казарм в Донецькій області в акт прийому робіт вносили дані, які не відповідають дійсності. У свою чергу колишній начальник Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління підписував документи, не перевіряючи якість виконаних робіт. В результаті держава втратила через це близько трьох мільйонів гривень.

Колишньому військовослужбовцю пред'явили звинувачення за статтею про службову недбалість. Згідно з санкціями статті, ексчиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Також у цій справі повідомили про підозру у привласненні державних коштів трьом керівникам фірм-підрядників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Запорізькій області заарештували директора будівельної компанії, яка привласнила понад 5 млн гривень також на будівництві казарм у 2018 році. При цьому казарми досі залишаються недобудованими.

Також стало відомо, що Офіс генпрокурора повернув у власність Міноборони нерухомість на 24 млн гривень біля Міжнародного аеропорту у Львові. Прокурори довели, що відчуження відбулося за недійсним правочином, з порушенням встановленого законодавством порядку продажу державної власності, без згоди оборонного відомства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом