Мінрегіон запровадить 300 наукових розробок у будівельну галузь

Міністерство розвитку громад і територій до 2022 року планує впровадити у сферу будівництва сотні нових наукових розробок за пріоритетними напрямами, що стосуються нормування та стандартизації.

Про це розповіла заступниця міністра Наталія Козловська, повідомили в пресслужбі відомства.

"Зміни у будівельній галузі тривають і зараз ми працюємо над оновленням нормативної бази. Секція технічного регулювання та нормативного забезпечення в будівництві Науково-технічної ради Мінрегіону схвалила пропозиції щодо доповнення переліку наукових робіт. Тому Міністерство загалом планує протягом 2021-2022 років впровадити близько 300 наукових розробок у будівництво", - сказала чиновниця.

Зокрема, розробки стосуються 9 нових містобудівних норм, 134 національних стандартів і впровадження європейського Регламенту 305 (стосовно якості будівельних матеріалів і ціноутворення).

Після проведеного аналізу Мінрегіон сформує переліки європейських документів щодо визначення прийнятності, які можуть використовуватись для цілей застосування українського закону "Про надання будівельної продукції на ринку".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше стало відомо, що Мінрегіон залучає до розробки державних будівельних норм професійне наукове співтовариство – співробітників профільних навчальних закладів.

Так, відомство запланувало низку істотних змін в нормативах будівництва, які будуть носити комплексний характер. Зокрема, був розроблений проєкт Концепції розвитку в Україні системи технічного регулювання та нормативного забезпечення у будівництві. Відповідно до початкових планів, його реалізація має пройти до 2031 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом