Мінфін націлився на іпотеку по 7% терміном до 20 років

Міністерство фінансів створило "Українську фінансову житлову компанію", яка вирішуватиме питання на іпотечному ринку.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомили в пресслужбі відомства.

Як повідомляється, статут компанії був підписаний главою Мінфіну Сергієм Марченком. Генеральним директором призначено Василя Шкуракова, який пропрацював у відомстві на посаді заступника міністра. Він займався питаннями позик, гарантій та фіскальних ризиків. Попередньо Кабмін звільнив його 24 грудня.

Як підкреслили в Мінфіні, новостворена організація займеться розробкою доступних фінансових механізмів, що дозволяють знизити іпотечну ставку. Зокрема, йдеться про 7% річних терміном до 20 років. Компанія також надаватиме послуги фінансового лізингу об'єктам нерухомості, фінансових кредитів фінустановам для видачі іпотек фізичним особам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 17 листопада Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів створити ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія".

Зазначимо, що в Україні видача кредитів на покупку житла в жовтні виросла на 82% в порівнянні з жовтнем минулого року, водночас порівняно з вереснем показник збільшився на 6%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом