Масштабна реорганізація Держгеокадастру: на зміни дали два місяці

Головні управління Держгеокадастру будуть ліквідовані протягом двох місяців.

Про це заявив глава відомства Роман Лещенко, передає Економічна правда.

За його словами, відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів 16 листопада, а 24 листопада був підписаний наказ про ліквідацію.

Так, постанова уряду передбачає ліквідацію низки територіальних органів Держгеокадастру як юридичних осіб публічного права. Замість них будуть створені територіальні органи як структурні підрозділи апарату відомства.

Лещенко наголосив, що це один з найбільш масштабних процесів реорганізації роботи Держгеокадастру, який коли-небудь проводився. В результаті держава зможе заощадити близько півмільярда гривень. Кошти підуть на оцифровку документів та оптимізацію реєстрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Лещенко розповідав, що аудит виявив факти подвійної приватизації землі за сім років в рамках безкоштовної програми. За цей час територіальні підрозділи Держгеокадастру передали майже 700 тисяч гектар земель українцям.

Крім того, глава відомства розповів про регулярне втручання невідомих осіб до земельного кадастру, через що Київ на податках втратив мільярд гривень. Як правило зловмисники міняли розміри, контури та цільові призначення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом