Постраждалим від вибуху на Позняках допомогли відновити документи

Матеріальну допомогу на відновлення документів отримали вже 115 постраждалих мешканців будинку на Позняках, де стався вибух.

Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції в середу, 1 липня, передає пресслужба КМДА.

"Минулого тижня ми прийняли рішення надати додаткову матеріальну допомогу готівкою. Ці гроші потрібні людям, перш за все, для відновлення документів. Допомогу вже отримали 115 осіб з дому на Позняках", – сказав Кличко.

Він пояснив, що термінове відновлення документів необхідно жителям, в тому числі, і для отримання матеріальної компенсації, яку надає місто. Мер Києва нагадав, що всі постраждалі сім'ї отримають від 50 до 100 000 гривень. Пакет документів на цю компенсацію вже подали 20 сімей.

Мер також нагадав, що міська влада надасть допомогу для ремонту у квартирах, які отримають постраждалі жителі.

Як передавали раніше НЕРУХОМІ, вибух в десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Надзвичайна подія у домі на Позняках могла статися через недотримання технологій повірки лічильників – така основна версія слідства.

Тим часом, постраждалі жителі заявили, що не можуть потрапити в свої нові квартири, сертифікати від яких їм видав президент Володимир Зеленський.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом