Ліквідатора "Київського радіозаводу" судитимуть за махінації з нерухомістю. Збиток оцінили у 46 млн

Ліквідатор "Київського радіозаводу" незаконно розпродавав нерухомість і завдав збитків державі на 46 млн. грн.

Про це повідомили в понеділок, 21 вересня, в пресслужбі столичної прокуратури.

Як повідомили правоохоронці, арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором ДП "ВО "Київський радіозавод", протягом 2016 року здійснив незаконний продаж 14 об'єктів нерухомого майна (нежилих будівель і приміщень), що належать зазначеному держпідприємству за ціною, заниженою в 5, а іноді в 10 разів. Таким чином державі було завдано збитків на суму 45,6 млн гривень.

Частина коштів, отриманих від реалізації нерухомості в сумі 2,7 млн гривень, ліквідатор перевів на рахунки афілійованих з ним приватних підприємств.

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт, підозрюваному загрожує позбавлення волі на 12 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для директора будівельного підприємства у вигляді тримання під вартою. Слідство встановило, що директор підприємства у 2018 році під час виконання робіт на замовлення Міністерства оборони України з будівництва казарм поліпшеного планування на території військового містечка у Запорізькій області внесла завідомо неправдиві відомості до документації за обсягами виконаних робіт і придбаних будівельних матеріалів і заволоділа бюджетними коштами на загальну суму 5,5 млн грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

38

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом