В Україні для архітекторів створять тренувальний центр із 3D-принтером

Гуманітарний фонд Team4UA побудує тренувальний центр для створення будівель за допомогою 3D-друку.

Про це заявив засновник фонду Жан-Крістоф Боні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, для створення навчального центру його організація планує купити власний принтер, після цього розпочнеться навчання на ньому інженерів, операторів та архітекторів. Вартість принтера - $1 – 1,5 млн. Боні зазначив, що сьогодні вже ведуться переговори з обласними адміністраціями, щоб вирішити, в якому місті розмістити тренувальний центр.

"Ми обираємо між Києвом та Львовом. Переговори йдуть на рівні губернаторів, потім інтегруємо до проєкту навчальні заклади. Але це приватна ініціатива, тому все буде на приватних засадах", – повідомив Боні, додавши, що студентам буде доступне також навчання іншим технологіям та принципам циркулярної економіки

Для друку 3D-принтера використовуватиметься бетон, у тому числі з відходів зруйнованих під час російської агресії будівель. Таким чином буде частково розв'язане питання щодо утилізації будівельного сміття, шляхом повторного використання матеріалів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Львові для однієї зі шкіл збудують новий корпус з використанням нових технологій – друку на 3D-принтері. Будівництво нового корпусу здійснюватиметься за ініціативи та підтримки благодійного фонду "Team4UA". Концепція проєкту ще розвиватиметься, до неї вноситимуть корективи. Згодом на проєкт чекає експертна оцінка.

Як відомо, для відновлення Північної Салтівки (одного із найбільш постраждалих районів Харкова) українські архітектори запропонували використати технологію 3D-друку. Ця концепція увійшла до десятки найкращих на міжнародному конкурсі Impact Design.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом