Унікальний стадіон, побудований з дерева: новий проєкт від Zaha Hadid Architects. Фото

Для британського футбольного клубу Forest Green Rovers з графства Глостершир побудують унікальний стадіон, де основним будівельним матеріалом буде дерево.

Як повідомляє Тhe architect newspaper, за будівництво стадіону візьметься відоме архітектурне бюро Zaha Hadid Architects. За задумом він буде самим екологічним стадіоном у світі.

Будівництво буде проходити в кілька етапів. Після першого етапу стадіон вміщатиме до 5 тисяч глядачів. Але згодом його розширять до 10 тисяч місць для вболівальників.

Як повідомляють архітектори, це буде перший стадіон, побудований повністю з дерева, скляним буде лише навіс, що захищає глядачів від негоди. Це дозволить траві на полі рости природним чином.

Eco Park буде розділений на дві частини. У спортивній частині будуть стадіон, футбольні поля, центр спортивної науки. Друга частина – "багатопрофільні об'єкти" - об'єднає бізнес-парк із зеленими технологіями, в ній будуть знаходитися приміщення для 4 тисяч співробітників.

За словами глави Forest Green Rovers Дейла Вінса, на будівництво піде три-чотири роки, перш ніж футбольний клуб зіграє в Eco Park. Одна з головних завдань - створити інфраструктуру навколо стадіону.

Як відомо, останнім часом зводити масштабні комплекси з дерева стає трендом. Як повідомляли НЕРУХОМІ, британський інженер Боана Прішмонтас придумав концепт офісу "My Room in The Garden", який можна зібрати протягом дня. Він має дерев'яну конструкцію, можна зробити абсолютно будь-якої форми, будь-якого розміру, практично на будь-якій площі.

У Дубліні збираються побудувати вежу, висотою в 18 поверхів. Головним будівельним матеріалом при цьому буде дерево. Ця споруда може стати найвищою дерев'яною будівлею в Європі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

205

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом