У Дубліні побудують найвищий будинок в Європі з дерева. Фото

У Дубліні збираються побудувати вежу, висотою у 18 поверхів. Головним будівельним матеріалом при цьому буде дерево. Ця споруда стане найвищою дерев'яною будівлею в Європі.

Як повідомляє Dezeen, за реалізацію проєкту Dock Mill відповідає архітектурна студія Urban Agency.

Творці хочуть зробити структуру будівлі схожою на крону дерева: для імітації гілок використовують велику кількість крокв. Вони сховають за собою шахту ліфта та сходові клітки.

Розробники проєкту взяли за основу деревину, адже саме цей древній матеріал використовується тисячоліттями як традиційна будівельна сировина. На їхню думку, цей природний матеріал занадто часто виключають з сучасного міського дизайну.

"Завдання полягало в тому, щоб спроєктувати сучасний будинок в дублінському "Кремнієвому кварталі", - сказав співзасновник Urban Agency Максим Ларусі.

За задумом тут розміщуватимуться офіси, квартири та на самих верхніх поверхах зимовий сад. За допомогою подвійних стекол архітектори хочуть створити на верхніх поверхах "сучасну теплицю".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Сіднеї побудують з дерева 40-поверховий хмарочос. Він стане найвищою будівлею з дерева в світі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом