Садибі Зеленських загрожує повне знищення

Сьогодні в судах Києва продовжує вирішуватись доля будинку Малина (садиби Зеленських) XIX століття будівництва на вул. Тургенєвській, 22. Про це повідомляє "Київвлада" .

Власники цього об'єкту – фізичні особи Єгор Сибілєв та Михайло Гречко – намагаються у судовому порядку "змусити" Департамент містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації (КМДА) видати їм містобудівні умови та обмеження (МУО) на проєктування реконструкції даної будівлі.

Суди перших інстанцій приватні особи виграли, втім, чиновники столичної мерії ще мають право оскаржити програшні для себе рішення в суді касаційної інстанції, які вони, очевидно, скористаються – принаймні формально.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, проти забудовника було порушено кримінальну справу. Втім, це не завадило поставити огорожу навколо ділянки. У серпні Київська обласна прокуратура наклала арешт на садибу Малина. Шевченківський райсуд заборонив проводити реконструкцію будівлі.

На сьогоднішній день це одна з останніх уцілілих дерев'яних садиб на вулиці.

Демонтаж садиби забудовник намагається провести ще з 2018 року, коли постало питання облаштування проїзду до новобудови у двір. У липні минулого року будівельні роботи на Тургенєвській, 22 активізувалися – робітники почали розбирати дах історичної будівлі. За словами активістів, нещодавно будівельники вже почали виносити речі зі 130-дітньої садиби, а отже, будівлю скоро знесуть остаточно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

511

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом