Купівлею заводу "Більшовик" зацікавилися вже більше 15 компаній

Придбати АТ "Перший Київський Машинобудівний завод" (колишній завод "Більшовик") виявили бажання понад 15 компаній.

Про це повідомили в пресслужбі Фонду державного майна.

Стартова ціна об'єкту складе майже 1,4 млрд гривень, з потенційними інвесторами ФДМ підписав угоду про нерозголошення інформації, яка стосується заводу. У фонді нагадали, що за умовами приватизації майбутній власник має розрахуватися з боргами підприємства із заробітної плати та перед бюджетом, інвестувати в ремонт і модернізацію приміщень близько 57 млн гривень і збережені основні види діяльності.

Тим часом ФДМ зазначає, що процес залучення інвестицій в непрофільні державні об'єкти через прозору приватизацію зустрічає опір з боку осіб і фінансово-політичних груп, які позбавляються незаконного контролю над такими активами, особливо коли йдеться про масштабні об'єкти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, купівлею заводу зацікавилися відразу кілька відомих забудовників: Saga Development, Kadorr Group і інвестфонд Dragon Capital. Компанії можуть тут побудувати тут житлові комплекси і об'єкти соціальної інфраструктури: школи, дитячі сади.

У свою чергу гендиректор девелоперської компанії Greenol Олег Приходько запевняє, що даний об'єкт може бути цікавий тільки великим будівельним компаніям, який зможуть реалізувати тут масштабний проєкт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом