Компанії з корпорації Укрбуд мають заплатити подвійні штрафи

Пов'язані з корпорацією Укрбуд компанії отримали подвійні штрафи за несплату попередніх.

Як повідомляють "Наші гроші", посилаючись на "Лігу Антітраста", раніше Антимонопольний комітет оштрафував компанії на 1 млн гривень через зловживання монопольним становищем у 2016-18 роках. Фірми надавали послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, забудовниками яких були компанії з тієї ж корпорації Укрбуд. При цьому ці організації застосовували тарифи без затвердження у відповідних органів.

Не сплативши штрафи в добровільному порядку, на що у товариств було два місяці з дня отримання рішень, тепер за рішенням суду вони мають заплатити штраф у подвійному розмірі, враховуючи нараховану пеню. А це вже майже 2 млн гривень.

Так, штраф мають заплатити такі компанії: "Форвард Київ-Сервіс 001", "Форвард Київ-Сервіс 02", "Форвард Київ-Сервіс 03", "Форвард Київ-Сервіс 04", "Форвард Київ- сервіс 05", "Форвард Київ-сервіс 06", "Форвард Київ-сервіс 07", "Форвард Київ-сервіс 08", "Форвард Київ-сервіс 09", "Форвард Київ-сервіс 10", "Форвард Київ-сервіс 11", "Форвард Київ- сервіс 12", "Форвард Київ-сервіс 14","Форвард Київ-сервіс 15", "Форвард Київ-сервіс 16".

Варто зазначити, що компанії з корпорації "Укрбуд" не вперше порушують конкурентне законодавство та отримують мільйонні штрафи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, АМКУ оштрафував ТОВ "СК "Укрбудмонтаж" і ПрАТ "Укренергомонтаж " (обидва - Київ), що входять до корпорації Укрбуд, за змову на конкурсі підрядників, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" і НАЕК "Енергоатом".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом