АМКУ оштрафував дві компанії з корпорації Укрбуд на 117 млн грн

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "СК "Укрбудмонтаж"і ПрАТ "Укренергомонтаж" (обидва - Київ), що входять до корпорації Укрбуд, за змову на конкурсі підрядників, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" і НАЕК "Енергоатом".

За даними АМКУ, компанії-порушники в період з 2017-2018 років брали участь у чотирьох закупівельних процедурах на загальну суму понад 1 млрд грн, перемігши в трьох найбільших, і були відібрані підрядниками для будівництва об'єктів на ЧАЕС і Централізованого сховища відпрацьованих ядерних відходів (ЦСВЯП), передає Інтерфакс-Україна.

Однак, пізніше Північне міжобласне тервідділення АМКУ з'ясувало факти змови між компаніями, зокрема, обидві розташовані по одному адресою і використовували один IP-адреса, мають загальних співробітників, активно зв'язувалися між собою під час торгів і діяли синхронно, надавали один одному фінансову допомогу. Крім того, компанії пов'язані господарськими відносинами.

Таким чином, комітет виніс рішення про наявність змови на торгах. Так, ТОВ "БК "Укрбудмонтаж" оштрафовано на 55 млн грн, ПрАТ "Укренергомонтаж" – на 62 млн грн. Крім того, обом компаніям заборонено брати участь у державних закупівлях протягом трьох років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вищий анктікоррупціонний суд (ВАКС) відправив екс-депутата і колишнього президента Укрбуду Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом