Кличко пообіцяв надати інвесторам Аркади алгоритм добудови житла протягом двох тижнів

Аудит житлових комплексів банку Аркада вже проведено і протягом двох тижнів для ошуканих інвесторів запропонують алгоритм, згідно з яким буде добудовано житло.

Про це у понеділок, 30 листопада, заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу, передає пресслужба КМДА.

"Як ми і обіцяли, проведено аудит будівництва всіх трьох житлових комплексів. Зараз результати аудиту на розгляді в МВС, СБУ та Нацбанку. Протягом двох тижнів буде запропонований алгоритм добудови житла для ошуканих інвесторів", – розповів мер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 30 листопада відбувся масштабний мітинг ошуканих інвесторів. Люди збиралися біля стін Офісу президента, столичної міської держадміністрації, перекривали Хрещатик.

Аудитом недобудов Аркади займався Київміськбуд, результати якого мали оголосити 30 листопада.

У свою чергу, в "Об'єднанні інвесторів банку Аркада" підрахували, щоб добудувати проблемні об'єкти необхідно мінімум 7 млрд гривень, а сума чистого дефіциту – 4,5 млрд гривень. Одна з вимог інвесторів – вони категорично проти доплачувати за свої квартири.

У свою чергу в Київміськбуді зазначили, що поки говорити про які-небудь суми поки рано.

Нагадаємо, Нацбанк визнав Аркаду неплатоспроможною 25 серпня. Однак проблеми з будівництвом у банку почалися значно раніше.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом