Кабмін розширив список користувачів е-системи у сфері будівництва

Кабінет міністрів вніс зміни до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, розширивши список користувачів у ньому.

Про це розповів голова Мінрегіону Олексій Чернишов, додавши, що проєкт ухвали був розроблений його відомством.

Згідно з документом, до списку користувачів е-системи увійдуть співробітники правоохоронних органів, установ страхового фонду, органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, експертно-апеляційної ради з ліцензування. Новим користувачам створять електронні кабінети.

За словами Чернишова, ухвалене урядом рішення дозволить прискорити взаємодію між різними органами влади, зробить відновлення України після російських атак ефективнішим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, е-система у сфері будівництва запрацювала рівно два роки тому. За задумом уряду, її запуск мав скоротити паперовий документообіг та знизити корупційну складову, мінімізувати упереджене ставлення чиновників, зменшити ймовірність надання підроблених документів. До початку війни у системі створили 615 тисяч документів та зареєстрували 130 тисяч об'єктів. У ній надавалося 14 будівельних послуг, які можна отримати в Інтернеті. Послугами системи користувалося понад 35 тисяч осіб. Через вторгнення Росії роботу е-системи призупинили, відновлено роботу 17 березня в областях, в яких не ведуться активно бойові дії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом