Херсонська прокуратура зобов'язала забудовника заплатити місту 700 тисяч гривень

Прокуратура Херсона зобов'язала через суд місцевого забудовника сплатити 700 тисяч гривень, які підуть на розвиток інфраструктури міста.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

Було встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю почало зводити в 2018 році в центрі Херсона висотку. Тоді, як повідомляють правоохоронні органи, міськрада і забудовник уклали договір про пайову участь.

Але пізніше, порушуючи договір, незважаючи на готовність будинку до експлуатації, в обумовлений термін забудовник так і не перерахував гроші на розвиток інфраструктури Херсона. В результаті збиток отримав місцевий бюджет.

Оскільки інтереси міста були порушені, а місцеве самоврядування, маючи повноваження, до суду не звернулася, хоч і мало всі підстави, на захист стала прокуратура.

В результаті суд підтримав позов прокуратури, зобов'язавши будівельну компанію заплатити 700 тисяч гривень пайового внеску.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура допомогла повернути у власність держави землі так званого "Біличанського лісу" площею 5,8 га і вартістю понад 51 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом