Прокуратура Київської області повернула державі землі на 51 млн гривень

Прокуратура допомогла повернути у власність держави землі так званого "Біличанського лісу" площею 5,8 га і вартістю понад 51 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Так, протягом 2020 року Верховним Судом в 12 справах підтверджено обґрунтованість позовних вимог прокуратури Київської області і повернуті в державну власність земельні ділянки державного лісового фонду за межами смт. Коцюбинське та смт. Гостомель площею 1,8 га вартістю понад 16 млн грн.

"В ході судового розгляду прокуратурою доведено, що спірні землі незаконно були передані органами місцевого самоврядування Ірпінського регіону в приватну власність громадянам", - повідомили в пресслужбі.

Зауважимо, що за безпосередньою участю прокуратури Київської області судами першої інстанції задоволено 9 аналогічних позовів, а за рішенням суду апеляційної інстанції вступили в законну силу ще 17 судових рішень, якими взагалі повернуто на користь держави 4 га лісових земель вартістю понад 35 млн грн.

Представницька робота прокуратури щодо повернення державі лісу і надалі триває.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом