Заказник біля Вирлиці відкладається: Кличко раптово заступився за забудовника

Депутати Київради вирішили перенести питання про оголошення території біля озера Вирлиця ландшафтним заказником місцевого значення на засідання 8 липня.

Як повідомляють "Наші Гроші", за відповідне рішення проголосував 71 депутат після звернення мера Києва Віталія Кличка.

За його словами, він був спочатку категорично проти забудови зазначених територій, поки представник забудовника не показав проєкт.

"Я почув презентацію і був, можу сказати, позитивно вражений від того проєкту, який презентували щодо зони відпочинку, збереження зелених, рекреаційних зон, і надання цій території дійсно нового життя", - заявив Кличко, додавши, що готовий провести громадські слухання з жителями Харківського масиву.

Після виступу Кличка спікер Володимир Бондаренко оголосив перерву для проведення погоджувальної ради на п'ять хвилин з головами фракцій.

Після перерви Бондаренко заявив, що вони узгодили, що до 8 липня на березі о. Вирлиця не повинно відбуватися ніяких робіт. Разом з тим мають бути проведені громадські слухання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в останній раз спроба місцевих жителів зупинити забудову біля озера Вирлиця призвела до зіткнень з правоохоронними органами. За словами протестувальників, вони борються за збереження екосистеми, що в свою чергу має позначитися на безпечності та якості життя. Активісти намагалися демонтувати незаконно встановлений паркан, щоб не дати забудовнику засипати озеро Вирлиця.

Місцеві депутати, щоб захистити Вирлицю від масштабної забудови, прийняли рішення зробити тут заказник місцевого значення. Як з'ясувалося, в цьому озері мешкають деякі види риб, занесених до Червоної Книги, а збереження зеленої зони має важливе значення в умовах щільної забудови Дарницького району.

Разом з тим, компанія "Мрія-Інвест" фактично розпочала підготовчі роботи до будівництва торгово-розважального центру. За проєктом тут будуть зони відпочинку з атракціоном, кінотеатром, боулінгом, торговельні площі, ресторани та інші заклади. Вартість проєкту оцінили у 92 млн гривень.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Мрія-Інвест" зареєстрували у вересні 2003 року. Керівником числиться Наталя Науменко. З компанією також пов'язаний і колишній шкільний друг мера Віталія Кличка Юрій Іонанов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом