Влада Києва повідомили, коли покажуть проєкт Генплану громадськості

Влада Києва планує винести проєкт Генплану столиці на громадські обговорення до кінця цього року.

Про це заявив заступник мера Петро Оленич, повідомили в пресслужбі КМДА.

За словами чиновника, сьогодні фахівці допрацьовують документ відповідно до законодавства і нормам будівництва. Після того, як проєкт буде представлений громадськості, кияни зможуть внести свої пропозиції і по кожному буде надана відповідь.

Оленич також повідомив, що зараз йде робота над комплексною схемою транспорту Києва, а до процесу залучили Всесвітній банк.

"Зараз ми починаємо впровадження інтелектуальної транспортної системи у Києві. Для цього проводимо збір і аналіз даних про транспортні потоки у місті. Саме з "розумним" плануванням ми зможемо отримати від системи бажаний ефект", - підсумував заступник мера.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше стало відомо, що столичний градоначальник Віталій Кличко звільнив керівника комунальної організації "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького, відповідального за розробку документа, який має визначати вектор розвитку Києва. Доопрацюванням проєкту Генплану зайнялися заступник мера Петро Оленич і головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

Відзначимо, що в КМДА вже не раз повідомляли, що проєкт Генплану Києва знаходиться на "фінальній стадії" розробки і Кличко називав нові дати, коли документ представлять громадськості.

У серпні Мінкульт затвердив історико-архітектурний опорний план Києва – важливу складову Генплану столиці. За словами міністра Олександра Ткаченка, цей документ дозволить боротися з недобросовісними забудовниками. Втім, експерти зазначають, що ІАОП насправді не встановлює меж і режимів використання території історичних ареалів і фактично документ абсолютно не має ніякої юридичної сили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом