Влада Києва хоче відновити договір оренди ділянки, незважаючи на рішення суду

Влада Києва збирається відновити договір оренди земельної ділянки на вулиці Казимира Малевича, 44, 46 у Голосіївському районі столиці, попри те, що Верховний Суд визнав його недійсним.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідний проєкт рішення був зареєстрований у Київраді 6 січня заступником мера В'ячеславом Непопом, директоркою Департаменту земельних ресурсів Валентиною Пеліх та її заступником.

Згідно з документом, договір оренди ділянки, площею 0,27 га на вулиці Казимира Малевича на 5 років під будівництво житлового будинку з паркінгом збираються відновити для компанії "Юнікарго Україна".

Як наголошується в пояснювальній записці від 24 листопада 2021 року, на цій ділянці знаходиться недобудований будинок (готовність близько 3%), який належить "Юнікарго Україна". Водночас у пояснювальній записці немає відомостей про рішення Верховного Суду від 21 грудня. Цим рішенням встановлено, що договір оренди ділянки припинив свою дію ще у 2013 році, а потім його пролонгація у 2016 році була незаконною.

У листопаді 2008 року Київрада та ТОВ "Промбуд" уклали договір оренди на 5 років двох ділянок площею 0,27 га та 0,06 га по вул. Казимира Малевича, 44, 46 для будівництва житлового будинку з паркінгом. У листопаді 2016 року Київрада відновила зазначений договір на 5 років, при цьому замінивши ТОВ "Промбуд" на ТОВ "Юнікарго Україна".

Господарський суд скасував це рішення Київради. Так, у ході слідства з'ясували, що приватна компанія не платила оренду у 2014-16 роках, при цьому Київрада вирішила розпорядитися цією землею без проведення аукціонів. Зважаючи на ці факти, суддя прийняв рішення, що договір про відновлення оренди є недійсним.

Варто врахувати, що ділянка за чинним Генпланом частково належить до території громадських будівель та споруд, частково – вулиць та доріг. Тож будувати житло тут заборонено.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на ділянці по вулиці Казимира Малевича, 44, 46 будує житловий комплекс компанія Geos. Згідно з відкритими даними, власниками фірми є В'ячеслав Ферук та Михайло Голиця. За даними ЗМІ, будівельна компанія пов'язана із колишнім депутатом міської ради Миколою Негричем.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом