В Одесі під шумок війни вирішили збудувати котеджне містечко

В Одесі на Люстдорфській дорозі розпочалося будівництво таунхаусів, при цьому у забудовника не було документів, що дають право на проведення будівельних робіт.

Про це у п'ятницю, 12 серпня, повідомив голова Одеського ДАБКу Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

"Навіть війна не зупиняє охочих будувати нахаббуд і продавати сумнівні квадратні метри одеситам", - зазначив чиновник, додавши, що порушники користуються мораторієм на перевірки у воєнний час, який обмежує можливості інспекції.

За його словами, інспектори Держархбудконтролю зафіксували незаконне будівництво дев'яти зблокованих таунхаусів у районі 4 станції Люстдорфської дороги. Попри те, що будівництво велося без дозвільних документів, забудовник уже почав продавати житло через соціальні мережі. Однак після візиту інспекції, як зазначив Авдєєв, сайт забудовника https://energobud.od.ua перестав працювати.

Так, було встановлено, що земельна ділянка під забудовою площею – 0,1га, за адресою: вул. 1 лінія 4 станції Люстдорфської дороги, 31 знаходиться у процесі поділу. Департамент архітектури та містобудування не видавав вихідні дані на проєктування, тож документи, що дають право на виконання будівельних робіт, відсутні. Також було наголошено, що будівництво таунхаусів відбувається з порушенням протипожежних норм через недостатню відстань між будинками.

Одеський ДАБК попереджає інвесторів, що купівля житла від цього забудовника небезпечна, оскільки можна втратити кошти. Тому, як розповів Авдєєв, було направлено листа до прокуратури та управління Нацполіції з проханням вжити заходів та відкрити кримінальну справу проти недобросовісного забудовника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше в Одесі правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом незаконного будівництва ЖК Золоті стовпи по вулиці Миколи Боровського, 1/17 у Малинівському районі. Серед виявлених порушень – нецільового використання землі, відсутні містобуди, проєктна документація, дозвільні документи на будівництво багатоквартирних будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом