В Одесі обвалилася ще одна пам'ятка архітектури. Фото

В Одесі обвалилася стіна чергового пам'ятника архітектури. Цього разу подія сталася на вулиці Ніжинській, 16.

Як повідомляє Думська, вихідними луснула стіна будівлі, тутешніх жителів терміново відселили. У ніч на понеділок, 1 березня, стіна впала повністю. Як уточнили комунальники, уламки будівлі пошкодили й сусідній двоповерховий будинок: камені пробили дах, розбили вікна та впала стіна, яка прилягала до аварійного флігеля. З пошкодженої квартири довелося теж відселити мешканців.

Влада Одеси заявляє, що давно спостерігали за аварійним будинком, однак чому допустили обвалення – залишається відкритим питанням.

"Було отримано сигнал від жителя сусіднього будинку, що там почався якийсь ремонт, що, на нашу думку, і могло спровокувати цю ситуацію. Несуча стіна різко почала деформуватися, маяки були розірвані", - прокоментував ситуацію віце-мер Одеси Дмитро Жеман.

Як відомо, будівля на Ніжинській, 40 – це пам'ятка архітектури, прибутковий будинок Стрітенської церкви. Він був побудований у 1879 році.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, одна з найвизначніших в Одесі пам'яток архітектури – прибутковий будинок Маврокордато на вулиці Грецькій, 20 – почав руйнуватися. Шматок кутового карниза обвалився на тротуар, випадковим не травмувавши пішоходів.

Нещодавно також впала стіна житлового будинку на вулиці Ніжинській, 40, який є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

218

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом