У Швеції вирішили перенести ціле місто разом з будинками через небезпеку обвалів. Фото

У Швеції перенесуть місто Кіруна в інше місце разом з будинками. "Транспортування" має пройти протягом 20 років.

Як повідомляє Designboom, влада пішла на це через питання безпеки місцевих жителя – Кіруна знаходиться біля шахти з видобутку залізної руди. Перенесенням займеться архітектурне бюро ghilardi + hellsten – вони створили проєкт майбутнього міста. Перед розробкою архітектори провели опитування серед 20 тисяч жителів містечка, щоб врахувати всі їх побажання.

Першим будівлею нового міста стане ратуша. Конструкція черпає натхнення з кутовий геометрії мінералів заліза. Дизайн також включає перенесеної дзвіницю старого міста, яка є одночасно символом минулого і маяком майбутнього.

Після ратуші будуватимуть інші будівлі – готелі, об'єкти культури. Потім навколо розмістять близько 3 тисяч будинків і церква.

Частину будинків піднімуть на кузов вантажівок і таким чином перевезуть на нове місце. Якщо стан будівлі не буде дозволяти транспортування, їх демонтують і реконструюють в новому місці.

Всього в місті проживають 25 тисяч жителів. Місцева шахта настільки "розрослася", що загрожує для багатьох будинків обвалом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, італієць Еннунціо Лагомарсино спроєктував і побудував для себе будинок, який може "літати" у повітрі і ковзати на відстань 12 метрів. Літаючий будинок знаходиться в Кастельнуово-Магра, провінції Ла Спеція (Італія).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

187

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом