У Львові мають знести самобуд, скандал із яким тривав кілька років

Влада Львова змогла домогтися демонтажу двоповерхового самобуду по вулиці Опришківській, 2 і привести будинок, що знаходиться там, у колишній стан.

Про це у середу, 27 липня, написав у себе у Facebook заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач.

За його словами, Львівський окружний адмінсуд повністю задовольнив позов інспекції ДАБКу та ухвалив демонтувати двоповерхову будівлю. Зубач нагадав, що історія із самобудом триває вже кілька років.

"А почалося все з того, що одна підприємниця вирішила на міській землі збудувати будівлю без затвердження проєкту. Невідомо, чим керувалася жінка, але логічно, що Опришковську відвідала міська Інспекція держархбудконтролю з перевіркою. Як результат – складені приписи про усунення порушень, штраф", – зазначив львівський чиновник.

Він додав, що штрафні санкції не були оскаржені, навіть підприємниця сплатила сам штраф, проте будівництво на цьому не припинилося – за цей час з'явилося перекриття на рівні другого поверху. Зубач зазначив, що будинок не призначався для житла, ніхто в ньому не продавав квартири. Є припущення, що це для комерційних цілей. "Так що виконати демонтаж не буде так важко", - підсумував представник мерії Львова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Києві знесли гігантський МАФ, який збудували впритул до житлового будинку на вулиці Миропільській. Будівництво кіоску проходило на землі, що перебуває у приватній власності. Проте, Департамент містобудування та архітектури КМДА не видавав жодних дозволів. Розміри МАФу та зухвалість, з якою його збудували на зеленій зоні, обурили місцевих жителів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом