У Києві зносять старовинний будинок Зеленських

У Києві на вулиці Тургенєвській, 22 продовжують зносити старовинний будинок 1890 року побудови, в якому на початку XX століття проживала сім'я міщан Зеленських. При цьому будівельні роботи проводяться з порушеннями.

Про це написав активіст і юрист Дмитро Перов у себе в Facebook.

За його словами, сьогодні відбувається самовільне знищення старовинної садиби з грубими порушеннями законів у галузі містобудування. Так, на ділянці відсутній інформаційний стенд, у будівельників немає картки на порушення благоустрою, їм не видали містобудівні умови і обмеження.

При цьому, за словами депутатки Київради Євгенії Кулеби, поліція, яку викликали на місце події, так і не приїхала, щоб зупинити будівельників.

У свою чергу краєзнавець Антон Короб повідомив, що будівлю почали руйнувати ще три роки тому, коли "відгризли" ліве крило, щоб забезпечити проїзд до новобудови у двір".

Першим власником будинку в 1906 році став Василь Малін, але в 1911-15 роках сюди переїхала жити сім'я міщан Зеленських. Зазначається також, що це одна з останніх дерев'яних садиб на цій вулиці, що вціліла. Проте, не дивлячись на свій вік, будинок не значиться в списку пам'яток архітектури.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще в липні з'явилися повідомлення, що невідомі почали демонтаж даху старовинної садиби. Свої дії будівельники не стали коментувати.

Варто також зауважити, що поряд (на вул. Тургенєвська, 19) знаходиться пам'ятка архітектури – будинок Рутківського, він також опинився під загрозою демонтажу. Будівлю теж обнесли парканом, але інформаційний стенд не встановили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом