У Києві збираються присвоїти охоронний статус 17 будівелям

У Києві 17 об'єктів мають отримати охоронний статус, таким чином вони будуть захищені від неправомірних дій з боку забудовників.

Про це у четвер, 6 травня, повідомив заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій у себе в Facebook.

Чиновник нагадав, що відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини", об'єктом культурної спадщини вважається той, який не можна перенести в інше місце, не втративши при цьому його історичної, естетичної або культурної цінності. Таким чином надання охоронного статусу допоможе зберегти історичні будівлі. Держава, в свою чергу, змушена буде стежити за збереженням та утриманням об'єктів культурної спадщини, заявив Тацій.

Він також повідомив, що в числі інших охоронний статус отримають будівлі за такими адресами:

  • вулиця Бульварно-Кудрявська, 3, 7, 43 (садиба), 43 (будинок прибутковий), 43-Б (флігель)

  • вулиця Малопідвальна, 3-Б, 12 (садиба), 12/10 (будинок прибутковий), 12 (флігель), 15, 21/8;

  • вулиця Пушкінська, 40;

  • вулиця Симона Петлюри, 14;

  • провулок Тропініна, 5;

  • вулиця Хрещатик, 24, 28/2 та "Місце протестів і масової загибелі громадян під час Революції Переваги в районі алеї Героїв Небесної Сотні" на вулиці Інститутській, 2, 3, 4, 5

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в квітні розгорілася ціла серія скандалів, пов'язаних зі знесенням старовинних будівель дореволюційної споруди. Був зруйнований будинок Уткіна, будівельні роботи проходили на вулиці Іллєнко, 30 де розташований особняк Баккалінского, постраждала і низка інших будівель.

Про те, що планують зруйнувати будинок Уткіна – громадськість повідомила ще в березні, коли тільки приступили до демонтажу будівлі. Краєзнавець Антон Короб розповів, що хоч фасад і втратив кілька елементів декору, в цілому будинок був абсолютно без ознак аварійності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом