У Києві протест проти забудови озера Вирлиця закінчився бійкою з поліцією. Фото

Акція протесту проти забудови озера Вирлиця в Києві в середу, 19 травня, призвела до зіткнення з правоохоронними органами.

Як повідомляє Lb.ua, в акції взяли участь близько сотні киян. За словами протестувальників, вони борються за збереження екосистеми, що в свою чергу має позначитися на безпечності та якості життя. Активісти намагалися демонтувати незаконно встановлений паркан, щоб не дати забудовнику засипати озеро Вирлиця.

В результаті виникла бійка зі співробітниками поліції, в результаті якої одному з журналістів, присутніх на місці, розбили камеру.

Як відомо, на Осокорках недалеко від станції метро "Харківська" фактично почалися підготовчі роботи до будівництва чергового торговельно-розважального центру.

Ще в 2004 році ТОВ "Мрія-Інвест" уклало з київською мерією інвестиційну угоду на будівництво багатофункціонального комплексу. Тут мають розташовуватися зони відпочинку з атракціоном, кінотеатром, боулінгом, торговельні площі, ресторани тощо. Вартість проєкту оцінили у 92 млн гривень. У 2005 році Київрада передала під забудову біля озера Вирлиця дві ділянки загальною площею понад 25 га в межах проспекту Бажана та вулиці Ревуцького.

Але в 2018 році КМДА намагалася через суд розірвати договір, оскільки приватна компанія заборгувала 124 млн гривень пайових внесків.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Мрія-Інвест" була зареєстрована у вересні 2003 року. Керівником компанії значиться Наталія Науменко. Як повідомляє газета "Depo Київ", у вересні 2020 року керівником компанії був Юрій Іонанов, який є шкільним другом мера столиці Віталія Кличка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще одна водойма, якому загрожує небезпека через будівництво в Києві – Синє озеро. Є побоювання, що будівництво ЖК на проспекті Гонгадзе, 9б може істотно погіршити місцеву екологію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом