Столична влада розповіла про відновлення садиби Барбана

Зруйновану садибу Барбана на вулиці Обсерваторній, 6 у Шевченківському районі Києва, можуть відновити, після того, як нададуть об'єкту охоронний статус.

Про це написав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій у себе в Facebook у понеділок, 27 вересня.

За його словами, Київрада на останньому сесійному засіданні доручив Департаменту культурної спадщини вивчити об'єкт і підготувати документацію для надання йому охоронного статусу. Це, в свою чергу, допоможе відновити будівлю.

Чиновник нагадав, що будівля була зруйнована у серпні, щоб на цьому місці побудувати нову житлову висотку заввишки у 12 поверхів. При цьому забудовник не погодив проведення робіт з Мінкультом, оскільки будинок перебував на території пам'ятки архітектури місцевого значення. Рішення про відновлення будівлі прийняла і РНБО.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня до столичної мерії приходили захисники старовинної будівлі, вимагаючи зберегти те, що від нього залишилося. Активісти також вимагали від столичної влади виконати процедуру надання садибі на Обсерваторній статусу тільки виявленого об'єкту культурної спадщини.

Садибу знесли рано вранці. Кияни, які стали свідками цієї події, відзначають, що поліція діяла і не зупинила незаконний демонтаж.

Секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що захистити садибу Барбана було неможливо, оскільки вона не мала охоронного статусу, незважаючи на свій солідний вік – побудували її в кінці XIX століття.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом