Мінкульт судитиметься з Міноборони через будинок Сікорського в Києві

Міноборони хочуть змусити взятися за реставрацію будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського, який є пам'яткою архітектури національного значення і знаходиться на вулиці Ярославів Вал, 15б.

З відповідним позовом до Окружного адміністративного суду Києва звернулися Міністерство культури і заступник генерального прокурора. Крім Міноборони відповідачем є і "Готель Козацький" – в його власності і перебуває пам'ятник архітектури. Позивачі вимагають привести будинок авіаконструктора в належний вигляд. Крім того, вони просять зобов'язати Міноборони укласти з Мінкультом охоронний договір, який допоможе захистити цю будівлю.

Як повідомляє "Хмарочос", з 2000 по 2015 рік будівля належала міжнародному благодійному фонду "Музей історії повітроплавання та авіації ім. Сікорського", який пов'язують з народним депутатом Нестором Шуфричем. Фонд обіцяв відновити пам'ятку архітектури, але за п'ятнадцять років так цього і не зробив, в результаті чого вона прийшла у занепад і почала руйнуватися. Сьогодні будинок Сікорського перебуває на балансі ДП "Готель Козацький".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в КМДА раніше заявляли, що питання з внесенням об'єктів культурної спадщини до Реєстру нерухомих пам'яток затягується з боку чиновників Міністерства культури. У підсумку багато унікальних будівель може виявитися під загрозою зникнення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом