Рішення Київради про повернення статусу зеленої зони у Протасовому Яру скасував суд

Окружний адміністративний суд визнав протиправними рішення Київради про повернення ділянок в парку Протасів Яр статусу територією зелених насаджень загального користування.

Як повідомляють "Наші Гроші", цими рішеннями Київрада, зокрема, скасувала зміни до Генплану, внесені рішенням 2007 року. Таким чином з житлової та громадської забудови земля стала територією зелених насаджень. Суд дійшов висновку, що зазначені рішення Київради не відповідають Конституції України, законам про місцеве самоврядування і регулювання містобудівної діяльності, Земельному кодексу та були прийняті з численними порушеннями.

Як відомо, на ділянці площею 2,79 га на вул. Миколи Амосова ТОВ "Бора" і ТОВ "Дайтона груп" збираються звести ЖК Tourbillon. У суді "Дайтона груп" заявила, що для здійснення будівництва житлового комплексу уклала договори на 27,6 млн грн, а також уклали з інвесторами (фізичними особами) 44 інвестиційні договори на 65,3 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше договір суборенди земельної ділянки на вулиці Миколи Амосова, укладений між ТОВ "Бора" і ТОВ "Дайтона груп" за участю колишнього мера Леоніда Черновецького, був признаний Господарським судом недійсним.

Суд дійшов висновку, що договір оренди з ТОВ "Бора" є нікчемним, оскільки Київрада відповідного рішення не приймала, однак мер Леонід Черновецький, діючи на власний розсуд, у 2012 році уклав цей договір без затвердження цього рішення з боку Київради.

Влітку минулого року Київрада визнала недійсними землевідведення на території Протасового Яру, тут планували створити регіональний ландшафтний парк.

Власниками ТОВ "Дайтона груп" є Олег Левін і ТОВ "Алюр Девелопмент" Андрія Орлова і Антона Труша.

За повідомленням ЗМІ, суддя ОАСК Віктор Шулежко, який скасував рішення Київради щодо Протасового Яру, був призначений ще президентом Віктором Януковичем і помічений неодноразово в різних корупційних скандалах.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом