Проєкт Генплану Києва вже майже доопрацьовано: у КМДА розповіли, що залишилося

Проєкт Генплану Києва вже практично допрацювали, він знаходиться на фінальній стадії, повідомили у Департаменті містобудування та архітектури столичної міської держадміністрації.

Так, в департаменті наразі проводяться оперативні розробки проєкту Генплану, що стосується інженерної та транспортної інфраструктури, охорони навколишнього середовища, перевіряється повнота обліку розробником державних інтересів. Коли документ буде доопрацьовано його чекають громадські обговорення. Для зауважень та пропозицій розробник КО "Київгенплан" оприлюднив його на своєму сайті. Після громадських слухань проєкт Київгенплану винесуть на розгляд міської ради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в серпні міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що був затверджений історико-архітектурний опорний план Києва, який є важливою складовою Генплану Києва. За словами глави Мінкульту, цей крок дозволить протидіяти незаконній забудові історичних ареалів столиці, посилить покарання для недобросовісних забудовників, вдасться зафіксувати об'єкти, що мають історичну цінність.

Тим часом, як зазначили експерти, даний ІАОП не встановлює меж і режимів використання території історичних ареалів. А за словами Георгія Могильного цей документ абсолютно не має ніякої юридичної сили. "ІАОП отримає юридичну силу тільки після затвердження Київрадою в складі проєкту Генплану або внесення змін до Генплану", - додав він.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом