Половину будинків в Ірпені зруйновано, збитки на десятки мільярдів

В Ірпені під Києвом російські окупанти зруйнували 10 596 будівель із 22 149 по місту, збитки оцінюються більш ніж у 25 млрд гривень.

Відповідне дослідження провів проєкт RebuildUA.

Як зазначають дослідники, перші дрони запустили для фіксації руйнувань, як тільки окупанти залишили Ірпінь. Найбільше постраждала вулиця Багірова – 69% будівель на ній рашисти перетворили на руїни. Загалом дослідники оцінюють збитки у 25,3 млрд. гривень, зокрема, 17,7 млрд. гривень у житловій забудові, 3,6 млрд. гривень – соціальної інфраструктури та 2,9 млрд гривень – промисловості. Серед багатоквартирних будинків через вторгнення рф постраждали споруди висотою понад 10 поверхів загальною площею 976,8 тисячі квадратних метрів. Так, повністю знищено десяту частину новобудов Ірпеня, де проживало понад 3600 осіб.

Дослідники зазначають, що сума збитків ще може зрости. 28 березня окупанти відступили від передмістя столиці, залишивши по собі масові руйнування. Ірпінь одне з міст Київської області, яке постраждало від рук окупантів найбільше. RebuildUA – волонтерська ініціатива сервісу аналітики для управління земельним банком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше влада Ірпеня заявляла, що доведеться знести 17 висоток, оскільки відбудувати їх уже не вийде. Частина будівель візуально цілі, з обгорілими верхніми поверхами і дахом, але потім виявляється, що там пошкоджені несучі стіни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

241

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом