Парк на Осокорках хочуть зменшити вдвічі: в КМДА підтримали проєкт

Влада Києва готова підтримати ініціативу щодо створення парку "Осокорки" біля озера Тягле у Дарницькому районі, площею близько 300 гектарів запропонованою громадською організацією "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки".

Про це заявив перший віцемер Микола Поворозник під час брифінгу у середу, 27 жовтня, повідомляє пресслужба КМДА.

За його словами, йдеться про створення простору для відпочинку киян, а також збереження довкілля та природи. Як зазначив заступник мера, подібні ініціативи важливі як для Дарницького району, так і для всього міста загалом.

Так, проєкт передбачає створення сучасного багатофункціонального парку, який стане центром активного та спортивного відпочинку киян, естетичного розвитку, екологічного виховання та дбайливого ставлення до флори та фауни. Столичний чиновник зазначив, що для створення парку буде залучено інвестиції. Наступним кроком має стати винесення проєкту створення парку "Осокорки" на інвестиційну комісію.

За словами голови громадської організації Сергія Машовця, територія парку межує із житловою забудовою та добре інтегрується у структуру міста.

Тим часом, як повідомляє "Хмарочос", територію майбутнього парку урізали майже вдвічі: з 650 га до 300 га. Сама ж громадська організація "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки", яка звернулася з цією ініціативою до столичної влади, згідно з порталом YouControl, була створена лише два тижні тому. За словами представника "Екопарку Осокорки" Михайла Петелицького, завданням "фейкової "ГО" є прикрити знищення понад 200 гектарів справжнього екопарку.

Як відомо, біля вказаних водойм на Осокорках планується будівництво масштабного проєкту Патріотика на озерах збанкрутілої "Аркади". За добудову проблемних комплексів взялася компанія "Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", які раніше належали колишньому голові банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще у березні громадськість підняла скандал, коли вантажівки почали звозити будівельне сміття на берег озера Небреж, потім бульдозер заштовхав його у воду. У пабліку "Екопарк. Осокорки" повідомляли, що за скиданням будівельного сміття стоїть саме компанія " Столиця Груп".

Пізніше громадська організація "Чесно" також заявляла, що забудовник збирається засипати водойму будівельним сміттям та піском.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом