Одеський забудовник має намір звести ЖК під пам'ятником Невідомому матросу

В Одесі біля парку Тараса Шевченка, на території колишнього судноремонтного заводу №2 під пам'ятником Невідомому матросу, збираються побудувати житловий комплекс.

Як повідомляє Думська, посилаючись на свої джерела в міській владі, один із найбільших одеських забудовників – група компаній "Пространство" – веде переговори з орендарем ділянки фірмою "Ланжерон-Плаза", потенційними інвесторами, портом і міськрадою для того, щоб побудувати тут житловий будинок. Варто зазначити, що земля знаходиться у комунальній власності, і щоб розпочати будівництво необхідно змінити цільове призначення. Станом на сьогоднішній день вид використання землі – для експлуатації та обслуговування виробничо-складських будівель та споруд. Характеристики нового комплексу на сьогоднішній день невідомі, є ймовірність, що майбутнє будівництво може торкнутися старовинної будівлі станції порятунку потопаючих імені генерал-майора Володимира Перелешина. Воно було збудовано на початку XX століття і є унікальним представником архітектури минулої доби. Під'їзд до будмайданчика хочуть організувати через територію дельфінарію.

Існує також ймовірність, що майбутня висотка може закрити краєвид з майданчика за пам'ятником Невідомому матросу.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Ланжерон-плаза" було засновано понад 12 років тому, статутний капітал компанії – 3,5 млн гривень. Заснували її Віктор Кукса, Володимир Терзієв, Інеса Борисенко, Ганна Малахова, Наталія Терзієва та компанія "Ажма Канада Інвестментс Інк".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна компанія "Пространство" вже була неодноразово помічена у скандальних будівництвах. Йдеться про ЖК Пространство на Маячному, де забудовником не дотримано дистанції від урізу води та яке заважає вільному доступу людей до пляжу. Компанія зводить житловий будинок на місці колишньої друкарні Фесенка, знесення якої викликало великий резонанс у місті. Крім того у Департаменті архітектури та містобудування Одеської міськради пройшли обшуки, однією з причин яких стало будівництво комплексів "Пространством".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом