Одеський ДАБК попередив про чергове небезпечне для інвестування будівництво

Одеський ДАБК виявив чергове незаконне будівництво та попередив українців про небезпеку інвестування у квадратні метри цього забудовника.

Про це у вівторок 16 серпня написав голова Держархбудконтролю в Одесі Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, з ініціативи ДАБК проведено комісійне обстеження разом із представниками Київської районної адміністрації, Департаментів архітектури та містобудування та земельних ресурсів, під час якого було встановлено, що будівництво на земельній ділянці (кадастровий номер 5110136900:18:018:0146) по вулиці Ромашковій,102 велося з порушенням будівельного законодавства.

Ця ділянка знаходиться у приватній власності фізособи. Департамент архітектури та містобудування Одеської міськради видав 11 листопада 2020 року дозвіл на будівництво нового індивідуального житлового будинку. У реєстрі будівельної діяльності зареєстровано повідомлення про початок виконання будівельних робіт від 15 грудня цього року.

Водночас, як зауважив Авдєєв, у будівельних документах йдеться про будівництво двоповерхового житлового будинку площею 238,9 квадратного метра, але тут фактично будують додатково ще мансардний поверх із паркінгом у цокольному поверсі на всю площу забудови. До того ж будівництво здійснюється з порушенням протипожежних відстаней, будівельних норм та відхиленням від проєктних рішень.

ДАБК звернувся до правоохоронних органів з вимогою вплинути на забудовника та вжити відповідних заходів реагування. Авдєєв додав, що недобросовісні забудовники активізувалися, користуючись мораторієм на проведення перевірок під час воєнного стану, зводять об'єкти із грубими порушеннями будівельного законодавства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, також в Одесі, користуючись мораторієм, на Люстдорфській дорозі розпочалося будівництво таунхаусів, при цьому у забудовника не виявилося документів, що дають право на проведення будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом