Масштабна забудова Осокорків: завтра Київрада вирішить долю екопарку

Доля 176 гектарів унікальних лук на Осокорках вирішуватиметься під час голосування у Київраді, яке відбудеться у четвер, 9 грудня.

Про це написав сьогодні голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик у себе у Facebook.

За його словами, унікальні землі луків на Осокорках депутати Київради вже завтра можуть віддати під забудову 25-ти поверховими висотками, при цьому належного розвитку соціальна інфраструктура там не отримає.

"Вже зараз зелена гілка метро працює на межі, а пробки перед Південним мостом стоять годинами. Для нового масиву Патріотика на озерах потрібно будувати лінію швидкісного трамвая та новий міст через Дніпро", - розповів урбаніст.

У свою чергу, народний депутат Роман Грищук нагадав, що п'ять ділянок заплавних лук у 2019 отримали від Київради статус ландшафтного заказника.

"В результаті будівельної піраміди "Аркади" 11 000 осіб втратили кошти на недобудованому житлі, а ділянки перебували в оренді офшорного ТОВ забудовника, борги якого за оренду становлять 230 млн грн. Забудовник Столиця Груп стверджує, що безплатно добудує недобудови "Аркади", якщо йому "пробачать" борги за оренду та "подарують" під нову забудову 176 гектар екопарку", - розповів нардеп.

Так, юристи Київради у вищій інстанції виграли суд по одній з п'яти ділянок – якщо довести всі суди за цією процедурою, то екопарк знову повернеться до комунальної власності, забудовник буде змушений сплатити борги, а 11 000 осіб не стануть заручниками нової будівельної піраміди – неможливо фінансувати будівництво одних будинків за кошти, отримані з побудови інших, вважає Грищук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 30 листопада під стінами КМДА пройшли протести інвесторів проблемних комплексів банку "Аркада". Мітингувальники зажадали від столичної влади вплинути на забудовника, який досі не розпочав добудову об'єктів. Інвестори вважають, що єдина можливість покриття дефіциту недобудов – це забудова 176 гектарів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

209

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом