"Квіти України" потрапили під захист закону про культурну спадщину

Будівлі "Квіти України", розташованій на вулиці Січових Стрільців, 49 у Києві, фасад якої збиралися зруйнувати на початку липня, привласнили статус тільки виявленого об'єкту культурної спадщини.

Про це розповів заступник столичного мера Володимир Прокопів, передає пресслужба КМДА.

За його словами, про це йдеться у наказі Департаменту з охорони культурної спадщини, який, власне. і вніс будівлю "Квіти України" до відповідного переліку. Копію наказу направили до Мінкульту. Тепер відомство має внести будівлю на Січових Стрільців в держреєстр нерухомих пам'яток.

У свою чергу власник будівлі у місячний термін має підписати охоронний договір. Слід зазаначити, що "Квіти України" потрапили під захист закону "Про охорону культурної спадщини", додав чиновник. І тепер будь-які будівельні роботи необхідно погоджувати з відповідним держорганом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше столична влада анулювали контрольну картку на проведення будівельних робіт за вказаною адресою. Але раніше Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобуди на реконструкцію будівлі на Січових Стрільців. Коментуючи це рішення, у департаменті розповіли, що забудовник мав право демонтувати існуючі несучі конструкції, а замість них будувати нові в старих межах.

Як відомо, скандал розгорівся 12 липня, коли забудовник почав зносити фасад "Квітів України". Тому кияни змушені були зламати будівельний паркан і фізично заблокувати роботу техніки.

Володіє будівлею компанія "Квіти України". Раніше це був один з найбільших квіткових магазинів нашої країни, тут розташовувалися оранжерея, виставковий зал і проходили різні гуртки з флористики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом